2010-08-08

Isteri Wakil Rakyat Sibuk ?

SUDUT SETEMU-TEMU 08 OGOS 2010
Isteri Wakil Rakyat ( WR ) diseru sentiasa mendampingi rakyat dalam memahami masalah dan kehendak rakyat . Saranan ini sebenarnya telah dibuat oleh Yang Berbahagia isteri Ketua Menteri Sabah merangkap Yang Di Pertua Bakisa Sabah. Perkara ini perlu diambil perhatian oleh semua isteri-isteri WR khususnya di Kota Belud.
Seruan ini bertepatan dengan fenomena semasa di mana ada isteri WR tidak pernah bersama suami sewaktu WR tersebut melawat kawasan pilihanrayanya. Ramai rakyat yang bertanya, adakah WR ini sudah beristeri atau tidak ? Kalau sudah beristeri di mana isterinya ? Berapa orang anaknya ? Maklumlah ada WR yang tidak bermastautin di kawasannya dan rakyat juga tidak tahu di mana rumahnya.
Saya cadangkan WR seperti ini kalau belum beristeri seharusnya berkahwin supaya ada pembantu atau kalau sudah beristeri tetapi isterinya sangat sibuk dengan tugas-tugas lain sehingga tidak berkesempatan bersama suami menemui rakyat , maka “merelakan” suami berkahwin lain agar isteri baru ini dapat bersama dan membantu WR . Ini secara tidak langsung memenuhi seruan Yang Di Pertua Bakisa. Ramai gadis, ramai janda Kota Belud jadi pilihan.

No comments:

Post a Comment