2010-08-19

ORANG NOMBOR 2 KEPIMPINAN UMNO KOTA BELUD BERSUARASyabas dan tahniah kepada orang nombor 2 kepimpinan UMNO Kota Belud kerana telah respond dan bersuara tentang rancangan kerajaan membina Empangan Tambatuan
(Berita Harian : 18Ogos –edisi Sabah & Sarawak ; m/s 6 )Kita bukannya menentang rancangan tersebut dan juga kita bersetuju komen YB ADUN Kadamaian (Daily Express, edisi Melayu ; m/ 3 ) bahawa empangan tersebut bakal menjana sumber ekonomi baru di daerah ini. Bagaimana pula pendirian Pemuda , Wanita dan Puteri UMNO Kota Belud dalam perkara ini ? Pemuda, Wanita dan Puteri tidak seharusnya terus membisu berhubung dengan isu-isu semasa.

Kita harus ingat dalam PRU 12 yang lepas, BN menang dengan majoriti 3 000 lebih undi sahaja. Jika isu empangan dimainkan oleh parti pembangkang serta disokong oleh mereka yang simpati terhadap derita yang bakal di tanggung oleh penduduk Tambutuon , Gundukut dan Kaiduan , BN bukan sahaja kehilangan 5 000 pengundi malahan mungkin lebih.

Saya mencadangkan supaya isu empangan ini perlu ditangani dengan permuafakatan. Rakyat harus mendapat penjelasan yang lebih dengan cara dialog atau pertemuan hari hati ke hati . Saya yakin Empangan Tambuton ini akan jadi kenyataan jika hati nurani rakyat perkampungan yang terlibat dapat dimenangi .1 Malaysia , Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan .

1 comment:

  1. tahniah cikgu..teruskan penulisan ini..saya follow blog cikgu..

    ReplyDelete